kulinaria
-
Mazagran, Orszada, Coupe a'la Mode. Przygotuj identyczne dania, jakie jadano przed wojną [PRZEPISY]
Karnawał jeszcze trwa! To idealny moment, aby przygotować dania, jakie jadano przed wojną w Warszawie. Czarna kawa i koniak wystarczy, aby wykonać mazagran. Migdały plus cukier i mamy gotową orszadę. Co jeszcze jadano? Przepisy są tak proste, że...
-
Nocny Market zaprasza na Azjatyckie Noce: Z Dworca Głównego w kulinarną podróż dookoła Azji
Nocny Market w niecałe dwa miesiące, stał się topowym punktem na gastronomicznej mapie Warszawy - szczególnie ze względu na bogaty wybór kuchni azjatyckiej. W ostatni weekend lipca organizatorzy szykują dla wielbicieli orientalnych smaków coś...
-
Szefowie kuchni wyjdą latem na ulice Warszawy. Będą się bić o tytuł mistrza ulicznego jedzenia
Uliczne pojedynki będą się toczyć na placach, parkingach i podwórkach Warszawy. Mają to być mało znane, nieoczywiste miejskie przestrzenie. Impreza będzie się odbywać cyklicznie w letnie sobotnie wieczory. Do walki o tytuł mistrza ulicznego jedzen...
-
Pyszne jedzenie nocą? Odwiedź Night Food Market
Lubisz jeść bez względu na porę dnia? Night Food Market to uczta dla nocnych smakoszy. Trwające do 2 nocy targi kulinarne odbędą się w Sztukach & Sztuczkach.