piekarnia
-
"To jest słaba historia". Ekspert testuje chleby z najpopularniejszych warszawskich piekarni [WIDEO]
Michał Bryś, szef kuchni w restauracji L'enfant Terrible, znawca chleba, nie pozostawił na bochenkach ze słynnych polskich piekarni suchej nitki. Tworzenie rankingu uznał za bezcelowe. Dlaczego? Sprawdźcie sami. Czy któryś z chlebów, które...
-
Odszedł Marian Pozorek: piekarz starej daty. Do jego piekarni kolejka stała od 6 rano
Pana Mariana poznałam kilka lat temu. Spacerowałam po Szmulkach, gdy nagle kolega oprowadzający mnie po zakątkach Michałowa mówi: "Zobacz, a to piekarnia, do której od 6 rano ustawiają się kolejki po chleb". To był środek zimy, wieczór, a my tak p...
-
Chleb od Piwońskich kupisz w stu sklepach w Warszawie i okolicy. Każdy bochenek robią ręcznie, jak przed stu laty
- Zadałem sobie pytanie, czy chciałbym jeść chleb robiony na taśmie? Czy będzie smakował moim córkom? Odpowiedź była prosta. Pewnie, że nie - mówi Robert Piwoński, właściciel piekarni w Łomiankach
-
Grochów bardziej od chleba potrzebuje alkoholu? Oddajcie piekarnię! Nie chcemy monopolowego!
Jeszcze do niedawna na rogu ul. Granadierów i Alei Stanów Zjednoczonych była mała cukiernia. Będzie monopolowy. Kolejny w okolicy.