słodycze
-
Wegański Tłusty Czwartek [MAPA]. "Jedząc pączki poprawiamy pogodę w oczekiwaniu na wiosnę"
Kto powiedział, że pączek musi być smażony na smalcu? Są tacy, co wolą smażonego w oleju. Dzięki tej mapie nie pogubią się w gąszczu wegańskich i wegetariańskich miejsc w tłusty czwartek. A zjadając pączka poprawią pogodę w oczekiwaniu na wiosnę.
-
Amerykańskie donuty w natarciu! Już niedługo w centrum nowa kawiarnia Dunkin' Donuts
Wygląda na to, że na dobre wracają do Polski. Już 28 stycznia w centrum Warszawy otwarcie kawiarni Dunkin' Donuts przy ul. Świętokrzyskiej 16.
-
Humaniści stworzyli rozkręcający się biznes. Baton Warszawski - oto, jak powstaje i czym różni się od innych słodyczy
Paweł Malicki ma 27 lat, skończył historię na UW, pracował w międzynarodowej korporacji. Alicja ma 21 lat, jeszcze studiuje, dla odmiany historię sztuki. Są małżeństwem i od roku prowadzą wspólny "słodki" biznes.
-
Festiwal Czekolady i Słodyczy w PKiN, czyli krajowi i zagraniczni wystawcy oraz wielka czekoladowo-cukierkowa uczta
Festiwal Czekolady i Słodyczy to, jak piszą organizatorzy, wspaniała okazja, żeby rozsmakować się w tym, co najpyszniejsze i najsłodsze w ofercie producentów słodyczy, a także najlepszych Polskich cukierników. Słodka impreza potrwa trzy dni.