Już jutro 10-te urodziny "Przegryzia". Słodkości, wino i słynny bezowy tort

Już od 10 lat w stolicy działa restauracja znanego dziennikarza Piotra Najsztuba - Przegryź. Skromne menu, świeże produkty, trochę domowa, a trochę inteligencka i celebrycka atmosfera niezmiennie od lat przyciągają warszawiaków. W jaki sposób Przegryź uczci dekadę swojego istnienia?

Spodobało ci się? Polub nas

- Już w najbliższą sobotę 16 maja odbędą się 10-te urodziny restauracji Piotra Najsztuba "Przegryź". "Z tej okazji już od rana zapraszamy Was do nas na Mokotowską. W tym dniu przygotujemy dla Was specjalne, urodzinowe menu, zaprosimy Was na nasze pyszne słodkości, wino i słynny bezowy tort - piszą organizatorzy.

Przegryź WarszawaPrzegryź Warszawa Facebook.com Facebook.com

Jak zapowiadają, oprócz jedzenia będzie również muzyka. "Pan kataryniarz przygrywać nam będzie stare, warszawskie melodie, a w godzinach popołudniowo-wieczornych Dj Tymek zaserwuje nam swój energetyczny, swingowo-jazzowy koktajl - informują.

Lokal znajduje się w centrum Warszawy, na ulicy Mokotowskiej, w pobliżu Palcu Trzech Krzyży. W Przegryź nie znajdzie się wysublimowanych dań, które będą koiły podniebienia przez długi okres. Nie ma tutaj też pałacowego wystroju, zastawa nie jest luksusowa. Lecz w tym paradoksalnie tkwi sukces Przegryzia. W restauracji dominuje lubiana i ceniona przez warszawiaków kuchnia polska i włoska. Jedzenie jest przede wszystkim domowe - można na nowo odkryć smak rosołu czy też mielonych z buraczkami.

Więcej o: