Krzysztof Cybruch idzie jak burza. Jego Targ Śniadaniowy odniósł ogromny sukces - targ odbywa w Poznaniu oraz w Warszawie, m.in. na Żoliborzu, Mokotowie, Ursynowie, w tym roku także na Pradze. Z kolei na Placu Powstańców Warszawy w ciągu roku odbywał się również Targ Rybny, który latem zamieni się w miejsce, gdzie usłyszymy jazz i napijemy się dobrego wina.
Hala Koszyki materiały inwestora materiały inwestora
Krzysztof Cybruch dziś ogłasza również, że nawiązuje współpracę z firmą Griffin Real Estate, która odpowiada za remont Hali Koszyki - ma tam zamiar otworzyć aż 14 stoisk ze świeżą żywnością oraz produktami, które do tej pory mogliśmy kupić wyłącznie na Targach Śniadaniowych. - Będziemy odpowiadać za nowe wcielenie bazaru. Dla nas i naszych Wystawców to ważny krok w rozwoju. Oznacza to bowiem posiadanie pierwszego stałego miejsca, otwartego siedem dni w tygodniu - mówi Krzysztof Cybruch.
Chcesz wiedzieć szybciej? Polub nas
Wystawcy z Targu zajmą ponad 200 m kw. powierzchni na parterze głównego budynku. Wystawcy nie będą jednak, tak jak na Targach, rozstawieni każdy osobno, ale na stoiskach posegregowanych tematycznie. Wędliny z wędlinami, sery z serami, nabiał z nabiałem, a przetwory z przetworami.
Jak mówi Krzysztof Cybruch, to, co znajdzie się na Hali Koszyki będzie cenowo "z średniej półki". - Będziemy się starać, żeby ceny produktów były przystępne, udało nam się wejść w relację partnerską z Griffin Real Estate. Nie chcieliśmy, aby nasi wystawcy czuli się obciążeni finansowo i zmuszeni przedstawić nierealną ofertę. Moim zdaniem udało się osiągnąć zadowalające porozumienie. Zaryzykuję stwierdzeniem, że będziemy oferować produkty tańsze niż te, które do tej pory dostępne były na Targach Śniadaniowych. Stoiska będą działać siedem dni w tygodniu, co jest korzystne dla wystawców. Z weekendowej pracy będą mieli pracę na cały etat. To zupełnie inna forma działalności - mówi Cybruch.
Hala Koszyki materiały inwestora materiały inwestora
Oprócz stoisk z żywnością rodem z Targu Śniadaniowego, w Hali Koszyki funkcjonować będą również inne usługi. Swój sklep otworzy tam sieć Piotr i Paweł oraz Rossman. Będą również kawiarnie i restauracje. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że swój lokal otworzą twórcy kultowego Gringo Baru z Mokotowa. W Hali Koszyki będzie aż 18 restauracji, oferujących dania kuchni polskiej, włoskiej, indyjskiej czy japońskiej.
Hala Koszyki ma być nowym na mapie Warszawy punktem towarzyskim i kulinarnym, gdzie będzie można zjeść na miejscu w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Warszawa dzięki Hali Koszyki ma dołączyć do grona największych metropolii światowych, takich jak Nowy Jork, Londyn, Oslo, Rotterdam czy Florencja, słynących z obiektów, gdzie pod jednym dachem spotykają się smaki z całego świata. Projekt Hali Koszyki przygotowała pracownia architektoniczna JEMS Architekci, a koncepcję wnętrz - studio projektowe Medusa Group. Generalnym wykonawcą jest firma Erbud, zaś bankiem finansującym BGK.