Jedna z najsmaczniejszych restauracji z kuchnią tajską znika ze Śródmieścia

Ostre ziołowe skrzydełka, grillowany bakłażan lemoniada z mango i rewelacyjne drinki do niedawna były specjalnością restauracji My'o'tai. Przez wielu uważanej za numerem jeden na kulinarnej mapie Warszawy.

Informacja o tym, że zostaje zamknięta zaskoczyła nie jednego miłośnika kuchni tajskiej. Tym bardziej, że My'o'tai była młodszą siostrą nagradzanej wielokrotnie kawiarni My'o'my. Wiadomość restauracja umieściła na swoim profilu Facebookowym.

Spodobało ci się? Polub nas

My również doceniliśmy miejsce umieszczając je w naszym przewodniku " Restauracja tajska: gdzie zjeść w Warszawie prawdziwe tajskie jedzenie? "

- W naszej kuchni skupiamy się na kuchni z północnej części Tajlandii, która bardzo różni się od tej z części centralnej - tłumaczył metrowarszawa.pl Trisno Hamid, szef kuchni My'o'tai i były właściciel słynnego krakowskiego Yellow Doga. - Jest bardziej dzika, tradycyjna, zupełnie inna niż ta, którą znamy z Bangkoku czy wyspy Phuket, gdzie najczęściej podróżują polscy turyści - mówił z kolei Adrian Tolzdorf, współwłaściciel lokalu.

Niestety nie udało się nam ustalić, dlaczego My'o'tai zostało zamknięte. Telefon do restauracji już nie działa.

Więcej o: