Festiwal muli i krewetek już w ten weekend w warszawskiej restauracji "All you can eat"

Od piątku 22 stycznia do niedzieli 24 stycznia do godziny 20:00 będzie trwał festiwal muli i krewetek w pierwszej restauracji "All you can eat" w Polsce. Wejściówka w cenie 55 zł uprawnia do 2,5 godzin konsumpcji z bufetu krewetkowego oraz pozostałych bufetów, każda dodatkowa godzina konsumpcji kosztuje 15 zł.

Spodobało ci się? Polub nas

Przez cały czas trwania festiwalu będzie można zjeść kilka dań, min. mule duszone w maśle i białym winie z czosnkiem, krewetki królewskie duszone w białym winie z czosnkiem, krewetki black tiger w słono-ostrym sosie ostrygowym, krewetki Furai - krewetki królewskie i chrupiące ciasto furai, empanadillas z krewetkami - hiszpańskie pierożki z krewetkami i warzywami, kalmary w cieście czy harumaki - chrupiące saszetki nadziewane krewetkami, mięsem i warzywami, pierożki MoMo - delikatne ciasto, wypełnione krewetkowym farszem czy szaszłyki z krewetkami - kurczakiem i warzywami, marynowane w imbirze. Na specjalne zamówienie będzie można zjeść również świeże ostrygi w cenie 9 pln/szt.

Festiwal muli i krewetekFestiwal muli i krewetek Arkadiusz Cichocki/ Agencja Wyborcza.pl Arkadiusz Cichocki/ Agencja Gazeta

Wejściówka kosztuje 55 zł.  Osoby, które nie będą miały ochoty na dania krewetkowe, będą mogły skorzystać ze standardowej wejściówki weekendowej (40 zł) bez dostępu do bufetu krewetkowego.

Jak informują organizatorzy, wejściówka uprawnia do 2,5 godziny konsumpcji z bufetu krewetkowego oraz pozostałych bufetów, każda dodatkowa godzina konsumpcji kosztuje 15 zł. - Wydłużony czas konsumpcji prosimy zgłosić przy rezerwacji oraz przy wejściu do restauracji, dodatkowa opłata dotyczy wszystkich przy danym stoliku - informują.

Festiwal krewetek i muliFestiwal krewetek i muli Albert Zawada/ Agencja Wyborcza.pl Albert Zawada/ Agencja Gazeta

Rezerwacje od pięciu osób oraz rezerwacje wydłużone (powyżej 2,5 godziny) wymagają wpłacenia kaucji dla potwierdzenia rezerwacji (30 zł od osoby, kaucja jest zwracana). Kaucja nie będzie zwrócona osobom, które nie dotrą.

Jak informują organizatorzy, podczas festiwalu należy się stosować do określonych zasad. - Dania z bufetu krewetkowego nakładane będą przez obsługę. Przy jednym podejściu do bufetu gość otrzymuje jedną porcję dań krewetkowych, czyli maksymalnie 5 sztuk krewetek królewskich Balck Tiger Extra Jumbo lub jedną miskę muli w winie. Każdy gość może podchodzić dowolną ilość razy do bufetu krewetkowego, nie może jednak brać dodatkowych porcji dla innych gości - informują.

Festiwal odbędzie się w godzinach 12:00 - 20:00.

Adres: Kłopotowskiego 33.

Krewetki królewskie duszone w maśle i winie (NOWOŚĆ).*

Krewetki black tiger w słono-ostrym sosie ostrygowym.*

Krewetki Furai - krewetki królewskie i chrupiące ciasto furai.

Empanadillas z krewetkami - hiszpańskie pierożki z krewetkami i warzywami.

Krewetki w cieście - krewetki królewskie w cieście z 3ech mąk.

Kalmary w cieście - krążki kalmarów w cieście furai.

Kung Hom Pa - królewskie krewetki faszerowane z warzywami.

Harumaki - chrupiące saszetki nadziewane krewetkami, mięsem i warzywami.

Krewetkowa tarta - klasyczna tarta z krewetkami, serem i ziołami.

Pierożki MoMo - delikatne ciasto, wypełnione krewetkowym farszem.

Szaszłyki z krewetkami - kurczakiem i warzywami, marynowane w imbirz

Więcej o: