Falafel Bejrut kończy rok. Przez całą niedzielę - darmowy catering na Senatorskiej!

Już w niedzielę 11 października o godzinie 12:00 Mahmoud Rai, właściciel Falafel Bejrut, zaprasza wszystkich warszawiaków na skosztowanie tradycyjnego wegańskiego jedzenia. Wszystko z okazji pierwszych urodzin baru z najlepszym falafelem w Warszawie!

Spodobało ci się? Polub nas

Ten rok był dla Mahmouda Raia pełen emocji - otwarcie własnej knajpy przy ul. Senatorskiej, próby nakarmienia wszystkich rozsmakowanych w jego falafelach warszawiaków i w końcu walka z uczestnikami manifestacji przeciw imigrantom , którzy podczas marszu zaatakowali jego lokal przy ul. Senatorskiej. Mimo że nie wszystkie doświadczenia z życia w Warszawie Mike może zaliczyć do udanych, nie traci ani humoru, ani zapału do pracy, nie przestaje również mniej lubić Warszawy i ich mieszkańców. Ma również nadzieję, że pierwszy rok działalności Falafel Bejrut to dopiero początek długiej drogi, jaka go czeka na gastronomicznej mapie Warszawy.

Falafel Bejrut pierwsze urodzinyFalafel Bejrut pierwsze urodziny materiały prasowe materiały prasowe

Dlatego, z okazji pierwszych urodzin, Mahmoud zaprasza wszystkich mieszkańców miasta na wielką ucztę - będzie specjalny, wegański catering złożony z takich potraw, jak maghmour z ryżem, hummus mango i curry, hummus z orzechami, hummus classic, mussabaha bel hummus, warak inab z ryżem, szaszłyk foul bel kammun, batata bez kezbra, fatayer ze szpinakiem, fattush, tradycyjne tabbouli, hummus balls nadziewane takini i żurawiną - ponad półtora metrowa baklava! Miłośnicy kuchni Falafel Bejrut nie będą zawiedzeni.

Mahmoud zapewnia, że oprócz darmowego cateringu, tradycyjnie będzie można zakupić falafel: - Do każdego falafela napój gratis.

Szykują się świetne urodziny. Żeby catering i goście mieli gdzie "zasiąść do poczęstunku" Mahmoud przygotowuje na tę okazję specjalny namiot oraz kilka stolików. Wszystko - przed Falafel Bejrut na Senatorskiej. Start o godzinie 12:00. Catering - do wyczerpania zasobów! Życzymy smacznego!

Więcej o: