Pierwszy polski Top Chef otwiera bar z ceviche. Chce zrewolucjonizować gastronomiczną mapę Warszawy

W Cosmopolitan otwarto właśnie nowy lokal - Cevivhe Bar. Knajpę prowadzi pierwszy polski Top Chef - Martin Gimenez Castro, który, jak czytamy w informacji pragnie zrewolucjonizować gastronomiczną mapę Warszawy.

Spodobało ci się? Polub nas

W Cosmopolitan otwarto właśnie nowy lokal - Ceviche Bar . Knajpę prowadzi pierwszy polski Top Chef - Martin Gimenez Castro, który, jak czytamy w informacji pragnie zrewolucjonizować gastronomiczną mapę Warszawy.

Ceviche BarCeviche Bar Ceviche Bar/ materiały prasowe Ceviche Bar/ materiały prasowe

- Pomysłodawca i szef kuchni Ceviche Bar wprowadza nowy koncept kulinarny, który oferuje kuchnię prosto z Ameryki Południowej - informują przedstawiciele nowego lokalu.

Co znajdzie się w menu? Przede wszystkim ceviche, mało znane Polakom danie - rodzaj sałatki z owocami morza - które pochodzi najprawdopodobniej z Wicekrólestwa Peru.

Ceviche BarCeviche Bar Ceviche Bar Ceviche Bar

Tradycyjne ceviche przyrządza się, zalewając surową, posiekaną rybę sokiem z limonki, z dodatkiem cebuli, papryki i soli, i pozostawiając do krótkiego zamarynowania południowoamerykańską sztuką kulinarną.

W Ceviche Bar, jak czytamy w informacji, serwowane będą również tiraditos - latynoamerykańskie danie przypominające japońskie sashimi czy włoskie carpaccio. - Ponadto szef kuchni zaprasza na wyjątkowe sałatki przygotowywane według autorskiej receptury, dania na bazie kaszy quinoa oraz aromatyczne empanadas - czytamy dalej.

Ceviche BarCeviche Bar Tiraditos/ Ceviche Bar Tiraditos/ Ceviche Bar

Będzie coś również dla miłośników sztuki barmańskiej. - Goście będą mogli posmakować oryginalnych koktajli przygotowanych na bazie pisco, rumu czy tequili. Ich pomysłodawcą jest Tomasz Roehr, który realizuje misję promowania kultury picia koktajli, sztuki barmańskiej oraz odpowiedzialnej konsumpcji alkoholu w Polsce - czytamy.

Jak z cenami? No, nie będą to na pewno sałatki najtańsze.

Przykładowe ceny ceviche :

SALMON ~ 28ZŁ

łosoś / awokado / leche de tigre / platan

BESUGO ~ 30ZŁ

dorada / batat / leche de tigre / czerwona cebula

LANGOSTINOS ~ 36ZŁ

krewetki / marakuja / mleko kokosowe

CORVINA ~ 36ZŁ

ryba orzeł / yuzu / tajska bazylia / togarashi / czerwona cebula

ATUN ~ 38ZŁ

tuńczyk / chilli / kolendra palona / limonka

SALMON - 28ZŁ - łosoś / awokado / leche de tigre / platan

BESUGO - 30ZŁ - dorada / batat / leche de tigre / czerwona cebula

LANGOSTINOS - 36ZŁkrewetki / marakuja / mleko kokosowe

CORVINA - 36ZŁryba orzeł / yuzu / tajska bazylia / togarashi / czerwona cebula

ATUN - 38ZŁtuńczyk / chilli / kolendra palona / limonka

Ceviche Bar ma nawiązywać do kultury Ameryki Południowej nie tylko potrawami, ale również muzyką, wystrojem i atmosferą. - Poprzez łączenie tradycji z nowoczesnością, w serwowanych daniach gwarantujemy nowe doznania kulinarne - komentuje Martin Gimenez Castro, szef kuchni Ceviche Bar.

Czekamy na wasze opinie na temat Ceviche Bar!

Ceviche Bar mieści się w budynku apartamentowym Cosmopolitan, przy ul. Twardej 4 w Warszawie.

Więcej o: