Lody mrożone azotem! Na Saskiej Kępie powstała niecodzienna lodziarnia

Tego jeszcze nie było. W pierwszej w Warszawie molekularnej lodziarni zjemy lody mrożone za pomocą ciekłego azotu. Jak to możliwe?

Spodobało ci się? Polub nas

- Lody przyrządzone z użyciem ciekłego azotu są bardziej kremowe i jednolite niż w przypadku tradycyjnego mrożenia - tłumaczą pomysłodawcy lodziarni "Nitro". I dodają: - Azot to gaz, który stanowi 78 procent powietrza, którym oddychamy. Po skropleniu zmienia się we wrzący płyn, którego temperatura wynosi -195,8°C. Tak szybkie mrożenie azotem powoduje, że w pełni zostaje zachowany smak i aromat lodów - podkreślają.

Lody z lodziarni 'Nitro' na Saskiej KępieLody z lodziarni "Nitro" na Saskiej Kępie lodziarnia "Nitro" lodziarnia "Nitro"

Lodziarnia 'Nitro' na Saskiej KępieLodziarnia "Nitro" na Saskiej Kępie lodziarnia "Nitro" lodziarnia "Nitro"

Do wyboru mamy porcję małą (w cenie: 9, 90 zł) i dużą (11, 99 zł) na bazie - lodów lub jogurtu. W menu znajdziemy wiele smaków i miksów, np. chałwę, kokos, masło orzechowe, limonkę, kawę, miętę i szarlotkę.

Lody z lodziarni 'Nitro' na Saskiej KępieLody z lodziarni "Nitro" na Saskiej Kępie lodziarnia lodziarnia "Nitro"

Adres: ul. Zwycięzców 11, Warszawa

Godziny otwarcia: Pon - Niedz 12:00 - 20:00

Lodziarnia "Nitro" mieści się przy ul. Zwycięzców 11 na Saskiej Kępie i jest czynna siedem dni w tygodniu, od godz. 12 do 20.

Więcej o: