Spodobało ci się? Polub nas
Krowarzywa to mekka warszawskich wegan ze stuprocentowymi bezmięsnymi burgerami. Menu lokalu to kilka burgerów o konsekwentnie brzmiących nazwach: cieciorex (z cieciorki), kalafiorex (kalafior, mikro groszek, czarnuszka), pokrzywex (pokrzywa, kasza jaglana, tofu naturalne) czy meksikanex (czerwona fasola, kukurydza, papryka i kolendra).
Krowarzywa Krowarzywa Krowarzywa
Po dwóch latach od otwarcia malutkiego lokalu przy Hożej Krowarzywa zdecydowały się na otwarcie kolejnej miejscówki, tym razem przy ul. Marszałkowskiej, na przeciwko kina Luna. Miejsce otworzy się pod koniec maja.
Krowarzywa otwierają się na Marszałkowskiej Krowarzywa Krowarzywa
Natomiast przy LABlife, nowoczesnym ośrodku edukacyjnym z otwartym miejscem spotkań w weekend zainauguruje nowe miejsce na kulinarnej mapie. - Krótkie, autorskie menu La Bla Bla Kuchni powstało z przekonania, że o ostatecznym smaku potraw decyduje jakość składników. Używamy tylko naturalnych, sezonowych produktów sprowadzonych od lokalnych dostawców specjalizujących się w zrównoważonej hodowli zwierząt, uprawie warzyw i ziół - tłumaczy Adriana Marczewska, szefowa kuchni La Bla Bla, znanej m.in. z programu "Top Chef" i programu "S´linotok", który współprowadzi z Vieniem.
La BlaBla fot. Barłomiej Ryży fot. Barłomiej Ryży
La Bla Bla fot. Barłomiej Ryży fot. Barłomiej Ryży
Uroczyste otwarcie
odbędzie się w sobotę, o godz. 20, przy ul. Noakowskiego 16.