Blue Cactus
Restauracja przygotowała dwa zestawy świąteczne wśród których znajdują się tradycyjne potrawy, np. śledzie w trzech smakach, sandacz w occie, pierogi, barszcz czerwony z uszkami. W menu jest także wybór ryb, pasztetów z żurawiną, ciast. Restauracja może także przygotować tex - mex, czyli dania kuchni teksańsko-meksykańskiej z której od lat słynie Blue Cactus.
Cena zestawu: 120 zł, 149 zl (osoba)
Zamówienia: do 19 grudnia
Kontakt: 022 851-23-23, recepcja@bluecactus.pl
Blue Cactus
Blue Cactus przygotował dwa menu świąteczne Blue Cactus
Restauracja przygotowała dwa zestawy świąteczne, proponujemy menu z bardziej tradycyjnymi potrawami:
Przystawki na platerach:
Pasztet domowy z grzybami i żurawiną
Deska mięs pieczystych i wędlin
Smalec staropolski
Śledzie w trzech smakach:
- w śmietanie z jabłuszkiem
- w śmietanie z suszonymi pomidorami
- w salsie meksykańskiej
Sandacz w occie jabłkowym z warzywami
Sałatka ziemniaczana z selerem i bekonem
Sałatka cesarska z kurczakiem
Pieczywo
Zupa
grzybowa z łazankami
Na ciepło
Kaczka pieczona z sosem korzennym
Polędwiczki w sosie wiśniowo żurawinowym
Łosoś w sosie staropolskim
Pierogi z kapustą i grzybami
Ziemniaki opiekane
Warzywa blanszowane
Desery na platerach
Makowiec
Keks
Sernik
Kompot z suszu
cena: 149 zł (od osoby)
Cena zestawu: 120 zł, 149 zł (osoba)
Zamówienia: do 19 grudnia
Kontakt: ul. Zajączkowska 11, nr tel.: 22 851-23-23, recepcja@bluecactus.pl
eat it
eat it fb/eat it fb/eat it
Zdaniem naszego redakcyjnego kolegi w eat it zjemy obłędnie smaczne pierogi. Wierzymy mu na słowo, bo kto jak kto, ale Igor Nazaruk, wie co jest dobre.
W ofercie, m.in.:
Barszcz - 3 zł (250 ml), 10zł (1 l)
Pierogi z kapustą - 1,5zł (1 szt)
Pierogi z kapustą i grzybami - 1,5 zł (1 szt)
Pierogi z rybą - 2 zł (1 szt)
Pierogi ze szpinakiem - 1zł (1szt)
Pierogi ruskie - 1zł/szt)
Pierogi z mięsem - 1zł (1szt)
Groch z kapustą - 3 zł (100 g)
Kompot z suszu - 10 zł (1 litr)
Zamówienia: do 20 grudnia, 21 grudnia (tylko pierogi i zupy)
Kontakt: ul. Grochowska 173/175 lok. 6, nr tel.: 883 929 321, eat_it@wp.pl
Oferta świąteczna "Pod Karpiem" Pod Karpiem
Pod Karpiem
Równie smaczny bar, ale pod drugiej strony Pragi, północnej. W świątecznej ofercie "Pod Karpiem" znajdziemy, m.in.:
Pierogi z kapusta i grzybami - 9zł (1 porcja, czyli 6 sztuk)
Kapusta wigilijna - 9zł (1 porcja 450g)
Barszcz czerwony wigilijny - 8zł (450ml)
Zupa grzybowa z łazankami - 8zł (450ml)
Ciasta świąteczne (sernik, makowiec) - 38 zł (1 kg)
Zamówienia: do 22 grudnia
Kontakt: ul. Stalowa 37, nr tel.: 22 818 21 59, 22 619 13 57, 503 507 283, 503 507 293, podkarpiem@podkarpiem.eu
Kawałykowe elfy przygotowują się do świąt Kawałyk
Kawałyk
Restauracja proponuje szeroką ofertę dań świątecznych, także bezglutenowych i wegańskich.
W ofercie, m.in.: Barszcz czerwony - 7 zł (porcja)
Barszcz wegański - 9 zł (100 g)
Zupa grzybowa z łazankami - 7 zł (porcja)
Pierogi z kapustą i grzybami - 3 zł (100 g)
Pierogi z białym serem - 3 zł (100 g)
Wegańskie pierogi z kapustą i grzybami - 6 zł (100 g)
Wegańskie łazanki - 8 zł (100 g)
Uszka z kapustą i grzybami - 4 zł (100 g)
Paszteciki z kapustą i grzybami - 2, 5 zł (porcja)
Kulebiak z farszem z kapusty i grzybów - 8 zł (150 g)
Zamówienia: do 21 grudnia
Kontakt: nr tel. 570 559 130
Piernik miodowy Lukullus Lukullus
Lukullus
W świątecznej ofercie Lukullusa znajdziemy, m.in. piernik w formie gwiazdki udekorowanej bakaliami (14, 90 zł), makowiec z ciasta drożdżowego na maśle z masą makową inspirowany staropolskim przepisem Lucyny Ćwierczakiewiczowej z 1858 roku (36,90 zł oraz 59,90 zł), piernik miodowy z miodem gryczanym, skórką pomarańczową, daktylami, orzechami włoskimi, orzechami laskowymi i migdałami (cena: 39,90 zł).
Zamówienia: do 21 grudnia
Kontakt: Arkadia, Złote Tarasy, Promenada, Saska Kępa, Wileński, Lisowska, Sadyba Best Mall, nr tel.: 22 834 18 44 (w godz. 7-14), 726 26 26 00 (w godz. 7-19), biuro@cukiernialukullus.pl