Spodobało ci się? Polub nas
Kasprowicza 16
Sajgonki z mięsem - 3 sztuki - 7 zł
metrowarszawa.pl
Barze Hami - dlaczego robisz tak słabe sajgonki? Przykro nam, Warszawo, ale to nie są sajgonki godne najbardziej kultowego Chińczyka w stolicy. - Złe, złe, złe - krzyczała QiQi tuż po pierwszym i ostatnim kęsie.
Sajgonka z mięsem była bardzo sucha, do tego wyraźnie wyczuwalny był w niej mak. Bardzo psuł smak farszu. Mina QiQi po spróbowaniu - bezcenna.
Rozbrat 4
3 sztuki - 6 zł
Sajgonki z Qchni - kultowego, choć nie należącego do najbardziej estetycznych i czystych, baru na Solcu, różniły się znacząco w smaku od pozostałych miejsc. QiQi podejrzewa, że dodano do nich inne warzywo.
metrowarszawa.pl
Niestety prawdą jest, że na smak spożywanego jedzenia ogromny wpływ ma wygląd i atmosfera miejsca. Sajgonka z mięsem nie smakowała najgorzej aż do momentu, w którym QiQi spróbowała zjeść ją z podawanym tam sosem łagodnym. - Sos jest okropny! - powiedziała.
Dowiedz się również, który warszawski "Chińczyk" jest naszym zdaniem najlepszy.
Solidarności 34
3 sztuki - 9 zł (z mięsem), 10 zł (wegetariańskie)
metrowarszawa.pl
Sajgonki w barze Gold Kim smakowały trochę lepiej niż te z Qchni i na pewno te z Baru Hami. Ale to bardzo średnia półka. Ich świeżość była wątpliwa. - Są ani dobre, ani bardzo złe. Trochę zbyt tłuste z zewnątrz, jednocześnie suche w środku. Niestety znów sos rozczarowuje - mówi QiQi.
Nie polecamy tych sajgonek.
Powstańców Śląskich 106, lok. 13
Kurczak z warzywami: 17 zł
QiQi sajgonki wegetariańskie w Smakach Wschodu nie smakowały. Mięsne były zdecydowanie lepsze. - Wyczuwam czarny pieprz, są dość ostre fajne - mówi QiQi.
metrowarszawa.pl
Z wierzchu chrupiące, wewnątrz trochę wilgotne. Moim zdaniem sajgonki w Smakach Wschodu były zdecydowanie lepszej jakości niż te podawane we wcześniejszych barach. Sam lokal zachęca do tego, żeby do niego zajrzeć. Bliżej mu do restauracji chińskiej niż do "Chińczyków" w centrum Warszawy.
Chmielna 10
Sajgonki z surówką - 5 sztuk - 10 zł (wegańskie), 12 zł (z mięsem)
W Au Lac spróbowałyśmy sajgonek z mięsem oraz wegetariańskich. Obie sajgonki były bardzo chrupiące i dość smaczne. Niestety - zbyt tłuste. Tłuszczem wręcz ociekały.
metrowarszawa.pl
W przypadku tego miejsca, co ciekawe, sajgonka wegetariańska przypadła QiQi bardziej do gustu.
Długa 29
Dwie sztuki z surówką - 5, 50 zł
metrowarszawa.pl
W przeciwieństwie do kurczaka z warzywami, w Restauracji Mekong dostałyśmy naprawdę zacną sajgonkę. Nie była tak tłusta jak w barze Au Lac. Skórka była chrupiąca, a farsz wydawał się świeży.
metrowarszawa.pl
Spodobało ci się? Polub nas
Karabeli 2D
Sajgonki: 2 sztuki - 6 zł
Uznałyśmy jednogłośnie (choć doskonałe nie były), że najlepsze sajgonki można zjeść w A Chau na Bemowie.
metrowarszawa.pl
Sajgonki z warzywami w smaku były średnie. Wydawały się jednak bardzo świeże. Wyglądały również estetycznie. Różniły się znacznie od sajgonek podawanych w innych barach - były mniejsze oraz struktura ciasta była inna. Mimo że "pomysł" na te sajgonki bardzo nam się spodobał, ciasto zdecydowanie dominowało nad farszem. Farszu było bardzo mało, jego smak był niewyczuwalny. Lekko mdła sajgonka o chrupiącym cieście nie spełniła naszych wygórowanych oczekiwań. Mimo to, była najlepsza spośród tych, które do tej pory jadłyśmy.
Sajgonka z mięsem wygrała te zawody. Chrupiące ciasto, smaczny, miękki farsz, nie za dużo tłuszczu. I prezentowała się wyśmienicie - pięknie pokrojona, pachnąca, świeża.
Mimo że na pierwszym miejscu znalazł się bar A Chau, jesteśmy przekonane, że jest "Chińczyk" w Warszawie, w którym można zjeść jeszcze lepsze "spring rollsy".