Restaurant Week Warszawa - ostatni weekend przed nami! Gdzie warto zarezerwować stolik? [WOLNE TERMINY]

Ostatni weekend Restaurant Week przed nami. Postanowiliśmy wybrać najciekawsze naszym zdaniem miejsca miejsca, gdzie jeszcze zjemy posiłek w promocyjnej cenie 39 zł. Najciekawsze lokale, najciekawsze menu. Oto one!
Restaurant Week Restaurant Week Restaurant Week

Bakery and Wine Corner

Spodobało ci się? Polub nas

Otwarte niedawno miejsce właścicieli Butchery and wine oraz Brasserie Warszawskiej. W Bakery and Wine możecie napić się zacnego wina w kieliszkach oraz zjeść smaczne danie, ze świeżym pieczywem. Podczas Restaurant Week zjecie:

Domowe Boudin Noir z mixem sałat na przystawkę, balotynę z kurczaka zagrodowego na danie główne oraz bread and butter pudding, czyli maślany pudding z chałki na deser.

W ramach menu wegetariańskiego:

Zaskakująca sałatka z cykorii
Danie główne
Kremowe "pęczotto" z burakami i kozim serem
Deser
Bread and butter pudding, czyli maślany pudding z chałki

Zaskakująca sałatka z cykorii, kremowe "pęczotto" z burakami i kozim serem oraz bread and butter pudding.

Piątek:

Wolne terminy dla 2 osób: 14:15, 16:00, 17:45, 19:30

Wolne terminy dla 3 osób: 16:00, 17:45, 19:30

Wolne terminy dla 4 osób: 16:00, 17:45, 19:30

Sobota:

Wolne terminy dla 2 osób: 14:15, 16:00, 17:45, 19:30

Wolne terminy dla 3 osób: 16:00, 17:45, 19:30

Wolne terminy dla 4 osób: 16:00, 17:45, 19:30

Niedziela:

Wolne terminy dla 2 osób: 16:00

Wolne terminy dla 3 osób: 14:15, 16:00

Wolne terminy dla 4 osób: 14:15, 16:00

Restaurant Week Restaurant Week Restaurant Week

Z57

Z57 - Interesujący kulinarnie lokal na Saskiej Kępie. Serdecznie polecamy! Co zjecie podczas Restaurant Week?

Przystawka: Krem z pietruszki na palonym maśle

Danie główne: Filet z sandacza, pęczak, zielony groszek, palony kalafior

Deser: Panna cotta pomarańczowo-grejfrutowa

Piątek:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 3 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 21:15

Wolne terminy dla 4 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 21:15

Sobota:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 3 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 4 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Niedziela:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 3 osób: 12:30, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 4 osób: 12:30, 19:30, 21:15

Restaurant Week Restaurant Week Restaurant Week

La Tomatina i Solec 44

Pyszne włoskie jedzenie. La Tomatina na Kruczej to już weteran Restaurant Weeka. Lokal zawsze wypełniony podczas wydarzenia po brzegi. Jeszcze sporo wolnych miejsc podczas wiosennej edycji.

W menu: pieczony bakłażan, tagliatelle parma oraz Tiramisu. Dla wegetarian: krewetki saute, pizza spinaci oraz również Tiramisu.

W Solcu u Aleksandra Barona również się nie zawiedziecie. Menu brzmi wybornie:

Na przystawkę: Fermentacje

Danie główne: Biała kiełbasa od Jacka Nowickiego z korzeniami pieczonymi w miodzie i salsą z jabłka, ogórka i galaretki z kiszonej kapusty

Deser: Gruszki warzone w winie z przyprawami korzennymi i twarogiem.

Większość terminów na piątek, sobotę oraz niedzielę w obu restauracjach jest jeszcze wolna. Zarówno dla dwóch, trzech, jak i czterech osób.

Restaurant Week Restaurant Week Restaurant Week

Przystawki

Wyjątkowo interesujące menu zaprezentowały Przystawki przy ul. Stawki 3.

Na przystawkę: hummus, czyli ciecierzyca ucierana z czosnkiem i pastą sezamową, baba ganoush, czyli pasta z palonego bakłażana i jogurt, papryka, pieczona, a następnie marynowana w ziołach

Danie główne: Kaczka wolno pieczona w cydrze gruszkowym, podana z puree z fioletowych truflowych ziemniaków oraz z sosem żurawinowym. Do tego rukola z dressingiem miodowym, posypana płatkami migdałów.

Deser: Mus czekoladowy z nutą kwiatu pomarańczy, podany z pokruszoną bezą.

Wolne terminy - tylko na sobotę i niedzielę.

Sobota:

Wolne terminy tylko dla 2 osób: 16:00, 17:45, 19:30, 21:15.

Niedziela:

Wolne terminy tylko dla 2 osób: 12:30 i 19:30.

Restaurant Week Restaurant Week Facebook.com

Prosta Historia

Spodobało ci się? Polub nas

Prosta Historia na Francuskiej 24 to proste a zarazem wyrafinowane dania. Sezonowe menu, zmieniające się wraz z porami roku.

W Prostej historii podczas Restaurant Week zjemy hummus, policzki wołowe w sosie własnym, chrzanowe puree, jarmuż, a na deser sernik z białej czekolady. Do wyboru również jogurtowy dip z cukinii z gorącą pitą oraz spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.

Piątek:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 21:15

Wolne terminy dla 3 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 4 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Sobota:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 14:15, 16:00, 17:45

Wolne terminy dla 3 osób: 17:45

Wolne terminy dla 4 osób: 17:45

Niedziela:

Wolne terminy dla 2 osób: 12:30, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 3 osób: 12:30, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Wolne terminy dla 4 osób: 12:30, 16:00, 17:45, 19:30, 21:15

Deser
Sernik z białej czekolady
Więcej o: