W lutym Azja Restaurant Week(end). Przez 3 dni będzie można taniej zjeść specjały kuchni ze Wschodu

To już kolejna odsłona festiwalu najlepszych restauracji. Tym razem warszawiacy będą mogli poznać smaki kuchni Azji i Pacyfiku. Akcja potrwa od 5 do 7 lutego.

Spodobało ci się? Polub nas

Wszystko, co najlepsze w kuchni japońskiej, koreańskiej, chińskiej, wietnamskiej czy nepalskiej, będzie do spróbowania w pierwszy weekend lutego i to znacznie taniej. To już kolejna edycja Restaurant Week, cyklicznej imprezy odbywającej się w różnych miastach w Polsce. Uczestniczący w niej smakosze i miłośnicy kuchni z całego świata spotykają się w wybranych restauracjach smakując specjalnie przygotowanych na tę okazję dań.

- Zainteresowanie kulturą Dalekiego Wschodu kwitnie w Warszawie. Coraz więcej osób fascynuje się bogatymi i wyjątkowymi tradycjami Azji, także tymi związanymi z kulturą wspólnego przebywania przy stole i jedzenia - piszą organizatorzy i zapraszają na Azja Restaurant Week(end). Podczas festiwalu będzie można zjeść m.in. wyjątkowe rameny, nowoczesne interpretacje sushi, koreańskie bento, czy aromatyczne indyjskie curry.

Za 39 złotych będzie można zjeść trzydaniowy azjatycki obiad w jednej z restauracji biorących udział w wydarzeniu. Już 26 stycznia będzie można zrobić wcześniejszą rezerwację.

Poza wizytą w azjatyckich restauracjach, będzie można wziąć udział w targach kulinarnych, wykładach, warsztatach fermentacji, projekcjach filmowych oraz innych wydarzeniach przybliżających świat azjatyckiej kultury przebywania razem i jedzenia.