Światowy sukces warszawskiej restauracji. Trafiła na listę największych odkryć gastronomicznych

?The Diners Club 50 Best Discovery Series" to lista największych odkryć gastronomicznych w ośmiu rejonach świata. Trafiają tam najznakomitsze restauracje prowadzone przez znanych i nagradzanych szefów kuchni. Wśród gastronomii w rejonie Skandynawii oraz Europy Północnej i Wschodniej wyróżnienie zdobyło sześć restauracji, w tym jako jedyna z Polski - warszawska SENSES.

- Gotowanie to dużo więcej niż umiejętność przygotowywania dań. To emocje, pasja i przekazywanie części swojej osobowości. Łączę nowoczesne techniki gotowania z tradycyjnymi polskimi smakami opartymi głównie na produktach sezonowych. Mamy własne uprawy i hodowle, skąd pochodzi duża część wykorzystywanych przeze mnie produktów - mówi Andrea Camastra, szef kuchni i współwłaściciel restauracji SENSES.

Spodobało ci się? Polub nas

Kucharz (o pochodzeniu włosko francuskim) w Warszawie mieszka od pięciu lat. Praktykował m.in. paryskim Le Chateaubriand, w La Mirabelle w Luksemburgu, Fisherman's Lodge w Newcastle czy w warszawskim Atelier Amaro, gdzie był sous-chefem. Nagradzony został m.in. tytułami Chef of The Year North England, Chef of the Future 2015 i wyróżnieniami na Festival Mehditerranee.