Światowy sukces warszawskiej restauracji. Trafiła na listę największych odkryć gastronomicznych
- Gotowanie to dużo więcej niż umiejętność przygotowywania dań. To emocje, pasja i przekazywanie części swojej osobowości. Łączę nowoczesne techniki gotowania z tradycyjnymi polskimi smakami opartymi głównie na produktach sezonowych. Mamy własne uprawy i hodowle, skąd pochodzi duża część wykorzystywanych przeze mnie produktów - mówi Andrea Camastra, szef kuchni i współwłaściciel restauracji SENSES.
Spodobało ci się? Polub nas
Kucharz (o pochodzeniu włosko francuskim) w Warszawie mieszka od pięciu lat. Praktykował m.in. paryskim Le Chateaubriand, w La Mirabelle w Luksemburgu, Fisherman's Lodge w Newcastle czy w warszawskim Atelier Amaro, gdzie był sous-chefem. Nagradzony został m.in. tytułami Chef of The Year North England, Chef of the Future 2015 i wyróżnieniami na Festival Mehditerranee.
-
Warszawa. Tajemnicze białe kapsułki porozrzucane na trawnikach. Jest śledztwo. "Kto za tym stoi?"
-
Tłumy "surferów trzeciej fali" w Basenie Piwnym w Warszawie. "Kandydaci do nagrody Darwina" [WIDEO]
-
Warszawa. Zniknęła tablica upamiętniająca Lecha Kaczyńskiego. "Dowiedzieliśmy się z mediów"
-
Strzelanina na Pradze-Północ. Policja: Ranny mężczyzna nie potrafił podać jednej wersji
-
Warszawa. 15-latka kilka razy dźgnęła matkę nożem. Teraz jest w schronisku dla nieletnich
- Szpitale Wolski i Czerniakowski bliskie zapełnienia, w Bielańskim "full". Brakuje ponad 120 lekarzy
- Dzień Żołnierzy Wyklętych. Zmiany w organizacji ruchu z powodu przemarszy
- Anin. Mężczyzna zadźgał kolegę, a jego ciało zakopał w lesie. 34-latek zatrzymany
- Wracają rowery Veturilo, ale są pewne zmiany. Użytkownicy muszą zdecydować, co zrobić z pieniędzmi
- Druga linia metra. Ratusz podał, kiedy pasażerowie skorzystają ze stacji na Targówku i Bródnie