Pierwszy bezmięsny mięsny. W Warszawie powstanie rzeźnik, w którym nie kupisz ani łopatki ani wątróbki

- Chcielibyśmy otworzyć pierwszy w Polsce bezmięsny mięsny - mówią pomysłodawcy Vegan Baczer. Czyli? Miejsce, gdzie będzie można kupić całkowicie roślinne, naturalne produkty, które idealnie zastąpią mięso w kuchni.

-  „Mięsne” nazwy pomagają roślinożercom wyobrazić sobie, jaki może być w smaku czy jak wykorzystać go do ulubionych przepisów jako zamiennik produktów zwierzęcych. Z kolei mięsożercom pozwalają znaleźć bezmięsne odpowiedniki ich ulubionych produktów - wyjaśniają bracia Igor i Rafał, którzy zdecydowali się na otworzenie pierwszego w Warszawie sklepu z wegańskim jedzeniem pod szyldem "Vegan Baczer".

Spodobało ci się? Polub nas

Jednak, aby sklep powstał panowie muszą najpierw zebrać wystarczającą ilość środków finansowych. Chcą to zrobić sprzedając pakiety z jedzeniem w którym znajdzie się m.in. vegan pieczeń, boczek, smalec i sos Vegan BBQ.

- Po wszystkich obliczeniach, jakich dokonaliśmy, wyszło nam, że potrzebujemy zebrać minimum 1000 osób, które zakupią nasze roślinne produkty w przedsprzedaży - mówią.

Więcej o:
Skomentuj:
Pierwszy bezmięsny mięsny. W Warszawie powstanie rzeźnik, w którym nie kupisz ani łopatki ani wątróbki
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX