Krowarzywa i La BlaBla - dwa nowe lokale w Śródmieściu

Z otwarcia nowego miejsca na pewno ucieszą się miłośnicy kultowych już jaglanexów i cieciorexów. Z kolei fani kuchni Adriany Marczewskiej czekają na La Bla Bla.

Spodobało ci się? Polub nas

Krowarzywa to mekka warszawskich wegan ze stuprocentowymi bezmięsnymi burgerami. Menu lokalu to kilka burgerów o konsekwentnie brzmiących nazwach: cieciorex (z cieciorki), kalafiorex (kalafior, mikro groszek, czarnuszka),  pokrzywex (pokrzywa, kasza jaglana, tofu naturalne) czy meksikanex (czerwona fasola, kukurydza, papryka i kolendra).

KrowarzywaKrowarzywa

Po dwóch latach od otwarcia malutkiego lokalu przy Hożej Krowarzywa zdecydowały się na otwarcie kolejnej miejscówki, tym razem przy ul. Marszałkowskiej, na przeciwko kina Luna. Miejsce otworzy się pod koniec maja.

Krowarzywa otwierają się na  MarszałkowskiejKrowarzywa

Natomiast przy LABlife, nowoczesnym ośrodku edukacyjnym z otwartym miejscem spotkań w weekend zainauguruje nowe miejsce na kulinarnej mapie. - Krótkie, autorskie menu La Bla Bla Kuchni powstało z przekonania, że o ostatecznym smaku potraw decyduje jakość składników. Używamy tylko naturalnych, sezonowych produktów sprowadzonych od lokalnych dostawców specjalizujących się w zrównoważonej hodowli zwierząt, uprawie warzyw i ziół - tłumaczy Adriana Marczewska, szefowa kuchni La Bla Bla, znanej m.in. z programu „Top Chef" i programu „S´linotok”, który współprowadzi z Vieniem.

La BlaBlafot. Barłomiej Ryży

La Bla Blafot. Barłomiej Ryży

Uroczyste otwarcie La Bla Bla odbędzie się w sobotę, o godz. 20, przy ul. Noakowskiego 16.

 

Więcej o: